söndag 13 juni 2010

Veckorapportering

Så roligt är det när syrran gungar mig

Syskongos

Amanda plockar en maskrosbukett

Lillman poserar vid blomsterlandet

Under uppbyggnad, Amanda vill ju så gärna att det ska bli klart


JAAA, KLART för premiärhoppningen!


"Vårt" paradis. (Tack mamma)

"Syns det att min mamma OCH mormor gillar lila?"

Här är det en trött och tungfotad springare på upplopp

Äntligen mål!

Så kloka ord i en av hembygdsstugorna som stod öppna under loppet

Här blåses det såpbubblor, även stora flickor tycker att det är roligt

Lillman konstaterat att syrran sitter i hans gunga

Vi har i år vågat oss på att plantera blommor i stenmuren


Varför vara i vagnen när man kan vara under den?


Här plockas det "sura blad". Amandas favorit.

Sommartjej

Robban följde med oss ut till stugan i måndags kväll för att stanna ett par nätter. Han tyckte det var lite typiskt att från att vädret under hans jobbarhelg varit helt fantastiskt till att ösregna på resan ut till stugan. Tisdagen började mulen och grå, Robert lite seg över att behöva bli väckt vid nio ;). Det är lite svårt att hindra lilla madame att springa in till sin lekkompis så fort hon vaknat då det inte finns någon dörr att stänga till rummet han sov i.

Efter frukost lekte alla pojkar + Amanda i trädgården medan jag röjde i skafferiet. Vi har ju ett litet krypin med hyllor där all mat samt det mesta av porslinsgerådet har sin plats. Det är inte så stor bostadsyta så det gäller att vara rädd om de små ytor man har. För oss fungerar det bra då vi helst är ute så länge det inte spöregnar.

På eftermiddagen när Robban och Amanda letade ved till grillningen hände det fantastiska att solen kom fram. Så pass att Robban blev lite varm (lite;)) medan han sågade ved. Därefter tog vice grillmästare (jag) över och tände årets premiärbrasa vid stugan. Pelle gjorde jättegoda skivade potatis i ugnen som vi fick att äta till köttet. När kvällen kom blev det ganska rått så vi kröp in i stugvärmen. Kvällen avslutade vi med en omgång plump.

Vi skjutsade Robban till jobbet vid 14 nästkommande dag och åkte hem till mamma och pappa. Pelle och jag passade på att ta en springrunda på en skogsväg som leder till Oskarshamns flygplats. Ok, så långt var vi inte, men jag hade tänkt ut ett vägskäl som skulle vara en lagom hållplats att vända på. Vid vägskälet är det en glänta och i den gläntan stod... en ståtlig älg och tuggade förnöjdsamt på något gott. Jag hann att stanna och viskhojta till Pelle att han skulle stanna, men han var lite döv :) så det tog att par sekunder innan han reagerade och då vände älgen och galopperade in i skogen. Det är lite intressant för jag har stött på många djur när jag tagit mina rundor och jag ser det som något positivt och symboliskt. Det häftigaste var när jag bara ett tiotal meter till vänster om mig fick se två ståtliga kronhjortar, de var så vackra. Då vi både fick njuta av middag och fika hos parenteserna så var klockan mycket när vi väl kom till stugan så då var det raka vägen i sängs.

Ifredags tog jag tjuren vid hornen och städade Stallebo. Väderprognosen hade lovat uppehåll så det var därför jag vågade mig på projektet då man måste plocka ut en massa saker för att kunna städa ordentligt. Men... vädrets makter var inte riktigt med mig. Som tur var hade jag plast att täcka mattor och sängkläder med så skadan blev inte så stor. Så nu go vänner är det fritt fram att sova över för den som törs ;)

I går hade vi en riktigt softardag, det var så otroligt skönt att inte göra nÅgOnTiNg!! Förutom att äta och leka med barnen. Amanda har endast nämt TV en gång, men sen var det inte mer med det. Jag tycker det är sååå skönt att under kortare perioder slippa både TV och dator, de stjäl alldeles för mycket tid i vardagen.

Nu är vi hemma för att tvätta och fylla på förråden och javisstja, JAG SKA KLIPPA MIG I MORGON. Nä, nä ha inga förväntningar, det blir inga större förändringar den här gången heller ;)

KRAMAR till nästa gång!


2 kommentarer:

Wasa sa...

Bra resume, mycket skrivet och många bilder! Men, ingen på Per-Magnus, varför inte? Visa nu denna lilla läckerbit lite mer. Mer Per-Magnus åt folket!

PS. Snyggt sprunget. DS

Lindis sa...

Så härligt att ni springer! Det visste jag inte. Ni verkar ha det hur bra som helst i er stuga. Får man komma och besöka er i sommar?
Kram